Sponsoreret

En gang i mellem kan man blive ramt af trangen til at forkæle hele familien med en gave – også selvom det ikke er jul. Men en sådan gave kan være svær, da interesserne kan være spredt vidt og bredt rundt om spisebordet. Så hvorfor ikke finde en gave, der kan lave flere forskellige gaver?

 

Lav det selv

Ja, hjemmelavede gaver har længe haft et dårligt ry, når julen banker på døren, men det skal være slut. Det eneste du behøver, er lidt hjælp fra en maskine. I år er nemlig året, hvor familien skal forkæles med en 3D-printer.

 

Sådan en maskine kan både printe små sjove figurer, der egentlig ikke tjener andet formål, end at være dekorative – det kan også have sin glæde. Men den kan også printe ting, der faktisk kan bruges i hverdagen. Mulighederne er mange.

 

Find inspiration på nettet

3D-printere, hold da op, den verden har jeg da slet ikke styr på, kan man hurtigt tænke. Men bare rolig, Internettet flyder over af artikler og apps, der hjælper dig med alt lige fra onlinemodeller til valg af printer. Måske skal din første 3D-printer være en wanhao, eller måske en helt anden. Det kan man hurtigt finde ud af.

 

Ligeledes er der en masse forskellige typer af filamenter, der hver og en er bedst til et bestemt formål. Nogle er bedre, hvis du og resten af familien skal til at printe jeres egne byggeklodser, og andre er bedre, hvis I skal lave bløde gummiformer.

 

Fordelen ved printeren er, at det er gaven, der bliver ved med at overraske jer i familien. Hele tiden bliver man opmærksom på nye ting, man pludselig selv kan printe med sin printer. Måske har du en skabslåge, der har manglet håndtaget i flere år nu.