Sponsoreret

At passe på miljøet er et ansvar, vi alle har. De fleste af os er allerede klar over, hvordan vi kan gøre noget godt for miljøet. Det behøver ikke nødvendigvis kun at være alle de store tiltag, da små ændringer også i sidste ende kan gøre en stor forskel.

Imidlertid er mange heller ikke klar over de nye teknologier, som vi kan bruge til at reducere eksempelvis CO2-emissioner. Et godt eksempel på dette er LED-lys, som giver mange miljømæssige fordele.

Energieffektive pærer
LED-lys er meget mere energieffektivt end traditionelle pærer. Mindre energiforbrug reducerer drivhusgasemissionerne, hvilket er en fordel for miljøet. Dette er blot en af grundene til, hvorfor LED-pærer er en fordel.

Ingen giftige elementer
LED-lys indeholder ingen giftige elementer. Nogle kontorer og hjem bruger eksempelvis lysstofrør og pærer, der indeholder skadelige kemikalier såsom kviksølv. Dette forurener miljøet, når det bortskaffes i dit affald. Ved at udskifte de almindelige pærer med LED-pærer sørger du for at beskytte miljøet mod yderligere giftigt affald.

Længere levetid
En længere levetid betyder færre CO2-emissioner. LED-lys holder i op til seks gange længere (sommetider mere eller mindre) end andre typer lys, hvilket reducerer kravet til hyppige og regelmæssige skift af pærer. Dette resulterer i brug af færre pærer, hvilket betyder at færre ressourcer er nødvendige, når det kommer til produktion, emballage, transport m.m.

Hvilke LED-pærer skal jeg vælge?
Som du kan se, er der mange fordele ved LED-pærer, når det kommer til miljøet. Men hvilke skal du så vælge? Du skal vælge mellem et hav af forskellige LED-lys uanset behov.