Sponsoreret

Den brede vifte af LED pærer på markedet kan virke overvældende for mange. Måske har du tidligere købt en pære, som du alligevel ikke kunne bruge. For hvad skal du vælge?

Heldigvis er det slet ikke så svært at finde den rigtige LED-pære så længe, du ved, hvad du skal kigge efter. Her finder du gode råd til, hvordan du vælger den rette.

Fatning/sokkel

En pæres fatning og sokkel er naturligvis det vigtigste aspekt. Heldigvis er LED pærer nemme at købe i dette henseende, da de sagtens kan bruges til de lamper, du allerede har i dit hjem.

Hvis du opgraderer fra gløde- eller halogenpærer til LED-pærer, behøver du ikke at udskifte dine lamper for at imødekomme de nye pærer. Du skal bare sørge for at vælge den korrekte fatning og sokkel.

Farvetone

Farvetonen er endnu en vigtig faktor, når du skal købe en LED-pære. Du skal nemlig vælge en farvetone, der passer optimalt til belysningen. Når der er tale om LED-pærer, bliver farvetonen valgt ud fra en kelvinskala.

Lumen

Endnu en ting, du altid bør tjekke, er lampens effekt. Du skal nemlig købe en LED-pære, der har præcis den samme lumen (også kaldt for lysstyrke) som den lyskilde, du allerede har. Du skal derfor ikke kigge på watt, men i stedet lumen, når du er på jagt efter en eller flere LED-pærer.

Hvilken belysningsvinkel ønsker du?

Selve strålevinklen viser, hvordan pæren lyser. Ønsker du en retningsbestemt belysning, skal du sørge for, at du køber en LED-pære, der er forsynet med en smal vinkel. Har du i stedet for brug for en helt almindelig belysning, er det vigtigt, at pæren har en bred vinkel.