Sponsoreret

Med moderne profeter som Greta Thunberg der prædiker om klimakatastrofer og jordens undergang, ser vi faktisk også, at naturen arbejder mere imod os. Skovbrænde og oversvømmelser er efterhånden blevet hverdag, når vi tænder TV2 News.

 

Og det får os til at vende blikket mod egene rækker – kan vi tåle en oversvømmelse? I Danmark har vi mange havnebyer med huse, der ligger helt nede til havet, det betyder, at bare lidt bølgeskvulp, kan risikere at skylle op mod vores hjem.

 

En oversvømmelse behøver ikke at være lig store tsunamier, der river huse med sig på sin vej, mens der hærger landbrug og mindre byer. En oversvømmelse kan også blot være, at vandstanden momentært stiger en halv meter. Allerede her kommer flere danske kældre på arbejde. Her er det værd at undersøge, om din kælder kan tåle en skyller.

 

Tjek kloakken

Kommer vandet ned i din kælder, er det vigtigt, at du undersøger, hvorvidt vandet igen kan løbe væk fra din kælder. Sådan undgår man nemlig større vanskader. Vejle er en af Danmarks store havnebyer, så bor man i Vejle er det værd at alliere sig med VVS Vejle, for at undersøge kloaksystemet i din egen kælder.

 

Sikrer dine genstande

Derudover er det også værd at undersøge, hvad du har gemt i kælderen. Mange mennesker bruger store dele af kælderen som det primære opbevaringsrum, men undersøg om dine kasser med elskede værdigenstande kan tåle, hvis vandet kommer. Måske har du kasser fulde af uerstattelige billeder, eller andre papirgenstande, der let forgår.

 

Måske har du så meget værdi i kælderen, at det bedre kan betale sig for dig at investere i et separat opbevaringsrum. Her har et firma specialiseret sig i at holde dine værdier sikrer, og derfor er du også godt stillet, hvis skulle komme en oversvømmelse.