Sponsoreret

Hvis du har gået og overvejet at købe din egen 3d printer, har du sikkert også tænkt over, hvad den skal printe med, og hvad det der filament overhovedet er for noget. Bare rolig, vi giver dig svaret her.

3D printere er de seneste år blevet rigtig populære. De er blevet så billige, at private sagtens kan købe en til billige penge. Men for at din 3D printer overhovedet kan printe noget, så skal den have noget at printe med. Filament er betegnelsen for det plastikmateriale, som din printer bruger til at printe i 3D med. Det kommer typisk rullet op på ruller i tynde snore, der passer ind i printeren. Grunden til at filamentet kommer på denne måde, er at det går meget hurtigere at smelte det, når det er i en lang tynd tråd.

Filament kommer fra mange forskellige producenter, og før du køber det, er det vigtigt at tjekke din printer, så du ved præcis hvilken type, der passer til. Det kan nemlig ødelægge printeren, hvis du bruger det forkerte filament.

Et eksempel på et filament kunne være PLA flexible. Det er et fleksibelt filament lavet af plastiktypen PLA, der er biologisk nedbrydeligt og godt for miljøet.