Sponsoreret

Der er have-ejere der gruer for hækkeklipningen og som af den grund kun får taget sig sammen til at klippe hæk en enkelt gang om året. For andre kan det være væsentligt at hækken ikke stritter i alle retninger, og der skal hækken typisk klippes to gange årligt, for at stå skarpt. Det er selvfølgelig også afhængigt af hvilket værktøj man bruger, og hvilken type hæk man har. For folk med en stor hæk kan det nemlig også være opgavens omfang, der definerer hvor ofte hækken ‘trænger’ til klipning.

Der er også have-ejere der ser frem til at klippe hæk. Det kunne være have-ejere der for eksempel er i besiddelse af en Bosch hækkelipper… For med en motoriseret hækkeklipper er opgaven pludselig en helt anden oplevelse. Grene og blade flyver af og vidner om effektivitet og giver hurtigt og meget synligt resultat. I det tilfælde er hækkeklipningen en decideret tilfredsstillende fornøjelse, med et resultat man kan nyde længe.

I en del haveforeninger er det en regel at hækken skal være klippet inden Sankt Hans. Fugle som har bygget rede i hækken vil typisk opponere mod den regel, da ungerne typisk først er klar til at forlade reden efter Sankt Hans. En hovedregel er at hækken skal klippes senest inden august. For dem der klipper to gange, kan juli og september være fine tidspunkter at få ordnet hæk-klipningen.

Der kan også være idé i at flere husstande deler en hækkeklipper, da den typisk ikke bruges så ofte.